Výkonový zesilovač v pásmu L

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem výkonového zesilovače pro pásmo L. Návrh zesilovače je nejprve podložen nutným teoretickým základem problematiky VF výkonových zesilovačů. Po prostudování dostupných koncepcí výkonových zesilovačů je jako vhodný typ vybrán doherty zesilovač. Při jeho návrhu je brán ohled na linearitu a účinnost. K simulaci je použit program AWR. Zesilovač je následně realizován a jsou zjištěny jeho parametry. Naměřené výsledky jsou diskutovány a zhodnoceny. Tato práce předkládá kompletní návrh lineárního doherty zesilovače pro moderní komunikační systémy.
This work is focused on design of L band power amplifier. First, the design of the amplifier is substantiated by necessary theoretical basics of RF power amplifiers. Then, after comparsion of availible RF power amplifiers concepts, the doherty power amplifier is chosen as a suitable type. Design of the amplifier is focused on the linearity and efficiency. AWR design program is used for simulation of the amplifier. Amplifier is then realized and parameters are measured. Measured results are then discussed and evaluated. This work proposes design of the linear doherty amplifier for modern communications systems.
Description
Citation
GALAJDA, J. Výkonový zesilovač v pásmu L [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO