Obvody pro tvarování svazku antény v pásmu L

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na návrh obvodů určených pro tvarování svazků (dále jen OTS) antén pasivního radaru. Ve své úvodní části postupně prochází základní teorii pasivních radarů a principy řízení svazků antén. Následně dochází k návrhu OTS na úrovni blokového schématu. Poté jsou vybrány obvody řídící amplitudu a fázi, včetně návrhu řídící komunikace. Následuje realizace IQ fázovacího článku a automatizované měření. Na základě vyhodnocení výsledků z měření je IQ fázovací článek upraven a je navržena DPS pro 2x2 OTS. Práce také obsahuje návrh ovládací aplikace v programu Matlab a návrh řídícího programu pro mikrokontrolér STM32F407VG.
This thesis contains design of beamforming network designed for passive radar antennas. The first part contains theory of passive radars and beamforming networks. The next part implies design of beamforming network at the block digram level. Then are choosed circuits for amplitude and phase control, including the design of control communication. It follows by realization of IQ phase shifter and his automatic measurement. Based on this results is phase shifter adjusted and PCB of 2x2 beamforming network is designed. Last part includes design of control application (Matlab) and control program for STM32F407VG microcontroller.
Description
Citation
KALINA, L. Obvody pro tvarování svazku antény v pásmu L [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO