Záznamník EKG dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou dlouhodobého záznamu EKG signálu, který je v medicíně využíván pro sledování srdečních anomálií. V první části práce se autor věnuje vysvětlování obecných pojmů. Vysvětluje metody měření a problémy, se kterými se při měření potýkáme. V další kapitole je provedeno srovnání již existujících zařízení a nástin vlastního zařízení spolu s navrženými vylepšeními. Následuje srovnání a výběr formátů pro záznam naměřených dat a popis konektivity zařízení s okolím. Dále se autor věnuje samotnému hardwarovému návrhu a realizaci zařízení. Následuje popis návrhu softwarového řešení pro mikrokontrolér, Bluetooth modul a mobilní telefon. Na závěr autor představuje problémy, se kterými se při návrhu potýkal, nastiňuje možná vylepšení budoucí generace zařízení a popisuje výsledky testování hotového zařízení.
The master thesis deals with the issue of long-term ECG recording, used in medicine for monitoring of cardiac anomalies. Author focuses on explaning the general concepts in the first part. Author describes measuring methods and issues associated with measuring. Comparison of existing devices and design of solution with own features are in next chapter. Next is comparison and selecting of formats for recording measured data and description of device connectivity. In next chapter author focuses on hardware design and implementation of device. After that author describes software solution design for microcontroller, Bluetooth module and smartphone. Author introduces possible improvements for future generation of the device and then describes results of testing at the end of this work.
Description
Citation
HRUŠKOVSKÝ, A. Záznamník EKG dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Burda, CSc. (místopředseda) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Martin Rajnoha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
1. Který ze svodů Einthovenova trojúhelníku je využit pro měření? Je možné obvod ADS1292R využít pro jiný svod, případně vícesvodové měření? 2. V textu uvádíte výdrž zařízení na baterii v aktivním a neaktivním režimu. Jaká je cca doba přechodu mezi režimy. Bylo by možné tyto režimy kombinovat? S jakou ztrátou dat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO