Odložená daň z příjmu v auditu účetní závěrky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na rozbor základních východisek problematiky odložené daně a následně výpočet odložené daně v podmínkách reálné výrobní společnosti. Práce je rozdělena na dva na sebe navazující celky, část teoretickou a praktickou. Praktická část má za úkol aplikaci popsaných teoretických východisek za použití dat z účetních výkazů zkoumané společnosti. Cílem této části je identifikace, analýza a vyhodnocení jednotlivých přechodných rozdílů, které vedou ke vzniku odložené daně a následně výpočet a zaúčtování této daně.
The thesis focuses on analysing the basics of deferred tax and additionally the calculation of same within a real manufacturing company. The thesis is separated into two linked parts, theoretical and practical. The latter demonstrates the practical use of described outcomes on accounting data from the analysed company. The aim is to identify, analyse and evaluate the specific, temporary differences that incur deferred tax and subsequently describe how we should account for this tax.
Description
Citation
PŘIDALOVÁ, V. Odložená daň z příjmu v auditu účetní závěrky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
otázka vedoucího práce – částečně zodpovězeno otázka oponenta - zodpovězeno doc. Brychta: Uvádíte, že cílem práce v praktické části je nalezení a ověření přechodných rozdílů, co tím myslíte? –zodpovězeno – jednalo se o klasifikaci nalezených rozdílů. doc. Brychta: Kdy musí účetní jednotka účtovat o odložené dani? – zodpovězeno – Když splní podmínky pro povinnost ověření účetní závěrky auditorem. doc. Brychta: V seznamu zdrojů neuvádíte ISBN. Neexistuje k danému tématu aktuálnější literatura? - nezodpovězeno prof. Režňáková: Pokoušela jste se ve své práci vytvořit manuál nebo metodickou příručku? - zodpovězeno – nepokoušela.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO