Management informační bezpečnosti ve zdravotnickém zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem mé diplomové práce je „Management informační bezpečnosti ve zdravotnickém zařízení“. Zdravotnická zařízení obecně patří k těm, která by měla klást důraz na bezpečnost informací. Pro svou práci jsem si vybrala privátní kliniku estetické chirurgie Visage, kterou jsem podrobila bezpečnostní analýze. Z analýzy vyplynulo, že jen malá část z bezpečnostních procesů je na klinice zdokumentována. Toto je nedostačující, zvláště z pohledu předmětu podnikání. Může hrozit únik velmi citlivých informací o zdravotním stavu jednotlivých pacientů. Je tedy nutné lépe ošetřit manipulaci s těmito daty. Cílem diplomové práce je vypracování bezpečnostní příručky, která bude popisovat personální, fyzickou a IT zabezpečenost kliniky.
The topic of my thesis is "Information security management in healthcare organization." Medical facilities are generally the ones who should put emphasis on information security. For my thesis I chose aesthetic private clinic called Visage, I underwent safety analysis. The analysis showed that only a small part of the security process is documented in the clinic. This is particularly deficient in terms of business. There may be a leak of sensitive information on the health status of individual patients. It is necessary to better treat the handling of these data. The aim of this thesis is a security manual that will describe the personal, physical and IT security.
Description
Citation
MIKULOVÁ, A. Management informační bezpečnosti ve zdravotnickém zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (předseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Sedlák (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO