Napěťové zkoušky za mokra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout sprchový systém pro rozšíření napěťových zkoušek o napěťové zkoušky za mokra. Na úvod je práce zaměřena na důležité požadavky, za kterých lze realizovat napěťové zkoušky za mokra. Tyto požadavky vychází převážně z českých i zahraničních norem. Další část práce je zaměřena na konkrétní návrhy sprchových systémů, které splňují požadavky z norem. Poslední část je zaměřena na dílčí praktické zkoušky. Konkrétně pak na rozbor vlastností dešťové vody, chování dešťových kapek vystupujících z trysky při různých průtokách a natočení trysky, napěťové zkoušce na izolátoru za sucha a při smočení vodou.
The main objective of presented thesis is to design a shower system in order to extend voltage tests by voltage wet testing. The introduction focuses on important aspects related to voltage wet testing. Such aspects originates mainly from Czech but also foreign standards. Following part of the thesis deals with specific wet testing design proposals, which fulfil the standards requirements. The final part of presented thesis is focused on partial experiments. Namely the analysis of rain water properties, behavior of rain drops exiting the nozzle with varying flow and nozzle angle, wet test on insulator in dry and wet conditions.
Description
Citation
VONDRÁK, M. Napěťové zkoušky za mokra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma: Napěťové zkoušky za mokra. Student odpověděl na otázky oponenta práce. Doplňující otázku položil doktor Ptáček na měření vodivosti tekutin a na praktickou zkoušku provedenou v rámci vypracování diplomové práce. Student dotazy zodpověděl. Další dotaz položila docentka Orságová na citovaný obrázek použitý v práci. Student dotaz zodpověděl. Další dotaz položil doktor Katovský na rozsah práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO