Obrazové detektory rentgenového záření pro aplikace v microCT systémech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá detektory rentgenového záření pro mikro-CT systémy. Teoretická část zahrnuje standartní typy rentgenových detektorů a požadavky na kvalitu obrazu pro výslednou 3D rekonstrukci. V závěru jsou popsány fyzikální parametry reálných detektorů a metody jejich měření a vyhodnocení.
The Diploma thesis deals with x-ray detectors for micro-CT systems. The theoretical part summarizes standard types of X-ray detectors and requirements on the image quality for the final 3D reconstruction. In the end, the physical parameters of real detectors and methods of their measurements and evaluation are described.
Description
Citation
PAPAJOVÁ, G. Obrazové detektory rentgenového záření pro aplikace v microCT systémech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Čmiel položil otázku: Proč je výsledný akviziční čas v rámci hodin? Doc. Hofr položil otázku: Jaký je minimální počet projekcí, aby výsledná rekonstrukce byla ve 3D? Doc. Kovár položil otázku: Jaká je vlnová délka RTG záření a jaký má vliv na rozlišení? Doc. Kolář položil otázku: Jak je definované 'r' v prezentovaném vzorci? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO