Biometrická identifikace otisku prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt sa zaoberá spracovaním a porovnaním otlačkov prstov. Preberá obecné princípy biometrie a rôzne metódy analýzy otlačkov prstov. Navrhuje vlastné riešenie problému formou adaptívnych maskových operátorov na detekciu markantov a štatistické spracovanie výsledkov.
The aim of this project is an automatic analysis of fingerprint images. Basic principles of biometrics and commonly used methods of fingerprint analysis are studied. An algorithm is proposed, using adaptive mask operators for minutiae detection, followed by a statistical evaluation of the achieved results.
Description
Citation
HLAVATÝ, M. Biometrická identifikace otisku prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. RNDr. Masařík: Jaký je přínos vašeho přístupu ve srovnání s tím co se používá. Doc. Baštinec: Máte přes 300 otisků od 9 osob a srovnáváte mezi nimi. Jak byste řešil neúplné otisky, kde nemůžete měřit vzdálenost od jádra. Ing. Škutková: Byla by možná kombinace s existujícími algoritmy a mohlo by se tak dosáhnout lepších výsledků? Ing. Jakubíček: Jaký parametr gama jste volil a proč vůbec zařazujete gama transformaci? Zkoušel jste jiné metody? V práci používáte morfologické operace, zde jste je nezmínil. Které operace používáte a proč? Student obhájil magisterskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO