Optické metody pro měření průtoku založené na kontrastu speklí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá seznámením s optickou metodou nazývanou laserová interferometrie s využitím kontrastu speklí (LSCI). Práce obsahuje popis základní teorie, která se se k metodě váže, vlastní princip LSCI, vlastnosti této techniky, její využití a také popis různých variant LSCI. Druhá část práce se věnuje úpravě akvizičního softwaru, tak aby byl vhodný pro měření multiexpoziční LSCI (MESI), provedení experimentů s využitím této techniky a na závěr vyhodnocení dosažených dat.
This thesis deals with introduction to optical method called laser speckle contrast imaging (LSCI). The thesis contains a description of the basic theory that is related to the method, the LSCI own principle, the characteristics of this technique, its applications and also a description of various variants of LSCI. The second part of the thesis deals with the modification of acquisition software to be suitable for measurement of multi-exposure LSCI (MESI), verification of this method by experiment and conclusions of evaluated of data.
Description
Citation
JAHŮDKOVÁ, M. Optické metody pro měření průtoku založené na kontrastu speklí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Hofr se zeptal na optimální nastavení instrumentária. Doc. Hofr se zeptal na nastavení clonového čísla a využití konkrétního clonového čísla 8. Ing. Maděránková se zeptala na kombinaci materiálu v použitém fantomu. Ing. Ronzhina se zeptala na porovnávání výsledků práce a použitého instrumentária s ostatními pracemi. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise. B
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO