Automatická klasifikace obrazů kolonií na Petriho miskách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou segmentace a klasifikace obrazů kolonií organismů kultivovaných na Petriho miskách. Je navržena segmentační metoda buněk a testovány různé klasifikační přístupy za účelem co nejvyšší spolehlivosti. Funkčnosti navržených metod jsou otestovány na obrazech poskytnutých firmou BioVendor Instruments a.s. Úspěšnost každé metody je hodnocena podle správnosti klasifikace obrazů do skupin. Optimalizované algoritmy jsou otestovány na databázi 250 obrazů.
The thesis describe issue of segmentation and classification of Petri dishes colored images. There is proposed a segmentation method that extracts positions of cells from the image. Another techniques focues on classification to groups according to the parameters obtained from images. Reliability of each optimalized algorithm is tested on database containing 250 colored images received from company BioVendor Instruents a.s.
Description
Citation
HERODES, J. Automatická klasifikace obrazů kolonií na Petriho miskách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Petr Fuchs, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jana Drbohlavová, Ph.D. (člen) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Červený, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník položil otázku: Co znamená hodnota 0,87? Kde se vezme vzorec pro výpočet vah jednotlivých neuronů? Na jakém principu jsou založeny neuronové sítě? Ing. Škutková položila otázku: K čemu jsou výsledky práce užitečné? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO