Rozpoznávání obrazů pro ovládání robotické ruky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá zpracováním snímků displeje embedded zařízení a jejich klasifikací. Je zde rozebrána problematika odstranění šumu moaré prostřednictvím filtrace ve spektru a normalizace obrazu pro další analýzu. Pro klasifikaci obrazů jsou využity detektory významných bodů a deskriptory. Hlavní důraz je kladen na detektory FAST a Harrisův detektor rohů a na deskriptory SURF, BRIEF a BRISK a jejich hodnocení z pohledu potenciálního přínosu pro tuto práci.
This thesis concerns with processing of embedded terminals’ images and their classification. There is problematics of moire noise reduction thought filtration in frequency domain and the image normalization for further processing analyzed. Keypoints detectors and descriptors are used for image classification. Detectors FAST and Harris corner detector and descriptors SURF, BRIEF and BRISK are emphasized as well as their evaluation in terms of potential contribution to this work.
Description
Citation
LABUDOVÁ, K. Rozpoznávání obrazů pro ovládání robotické ruky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Baštinec: Co víte o vlastních číslech takové matice, jakou uvádíte v práci? Jak se určují? Ing. Jakubíček: Uvádíte, že z 2D spektra získáváte výkonové spektrum. Opravdu pracujete s výkonovým spektrem? Studentka obhájila magisterskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO