Návrh algoritmu pro anonymizaci ultrazvukových dat na úrovni snímku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje anonymizaci ultrazvukových dat ve formátu DICOM. Pro detekci textu v obraze je využito Haarovy vlnky z rodiny vlnek Daubechies k detekci hran v diagonálním směru. Digitalizace textu je realizována pomocí volně dostupného nástroje - Tesseract OCR engine. Nalezený text je nakonec porovnáván s citlivými údaji z příslušných DICOM metadat a to pomocí Levenstheinovy editační vzdálenosti.
This master’s thesis is focused on anonymization of ultrasound data in DICOM format. Haar wavelet belonging to Daubechies wavelet family is used to detect text areas in the image. Extraction of the text from the image is done using a free tool - tesseract OCR Engine. Finally, detected text is compared to sensitive data from DICOM metadata using Levenshtein - edit distance algorithm.
Description
Citation
BUGNEROVÁ, P. Návrh algoritmu pro anonymizaci ultrazvukových dat na úrovni snímku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. RNDr. Jarkovský položil otázku na praktické využití. Ing. Janoušek položil otázku na použité OCR metody. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO