Studium vlivu lipozomálních platinových cytostatik na nádorové buňky pomocí voltametrických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem této práce je studium vlivu lipozomálních platinových cytostatik na nádorové buňky pomocí voltametrických metod. Jedním z cílů práce je sumarizovat dostupné informace o působení cisplatiny na nádorové buňky, její uzavření do liposomu a působení takto uzavřené cisplatiny na nádorové buněčné linie. V literární rešerši se nachází detailní popis jednotlivých problematik. Dále zde nalezneme popis voltametrických metod, pomocí kterých lze provádět elektrochemickou detekci platiny. Na základě literární rešerše je vybrána nejvhodnější metoda, která je následně optimalizována a aplikována na samotné měření.
Aim of this thesis is voltammetric study influence of liposomal platinum cytostatics on cancer cells. One of the goals is summarize available informations about influence of cisplatine on cancer cells, its encapsulation into liposome and affection of this cytostatic cisplatin encapsulated in liposome on cancer cell lines. In literary recherche is detail description of these issues. Than is there specification of voltammetric methods, which serve to electrochemical detection of cisplatin. Based on literary recherche was chosen the best method for detection and subsequently the method was optimalized and than was applied to measuring itself.
Description
Citation
LANÍKOVÁ, P. Studium vlivu lipozomálních platinových cytostatik na nádorové buňky pomocí voltametrických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Drbohlavová, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Petr Fuchs, Ph.D. (člen) Ing. Jan Červený, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Svoboda (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Svoboda položil otázku: Jak testujete cytotoxicitu? Prof. Provazník položil otázku: Je dobře, že se v obrázku na straně 59 nic nemění? Doc. Drbohlavová položila otázku: Z čeho se skládala demineralizační směs? K čemu se používá rtuťová kapka? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO