Možnosti financování pořízení dlouhodobého majetku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku financování dlouhodobého majetku. Teoretická část obsahuje charakteristiku a členění dlouhodobého majetku. Stěžejní část tvoří objasnění podstaty způsobů financování dlouhodobého majetku, jeho oceňování a opotřebení. V analytické části je charakterizován vybraný obchodní závod a jeho finanční situace. Analytická část dále srovnává vhodnost financovat majetek z vlastních peněžní prostředků, úvěrem a leasingem. V závěru práce je vyhodnocena nejvhodnější forma financování, kterou by vybraný podnikatelský subjekt mohl využít při financování dlouhodobého majetku.
The master thesis is focused on issue of financing fixed assets. The theoretical part contains characteristics and the segmentation of fixed assets. Core of thesis is created with clarifying the nature of means of financing long-term assets, its valuation and detrition. In the analytical part, there is introduced and described selected commercial establishment and its financial situation. Analytical part also compares the offers of loans and financial leasing currently offered by financial institutions. In the conclusion, there is evaluated the most appropriate form of financing, which could company chose use to purchase long-terms assets.
Description
Citation
PELÁNOVÁ, J. Možnosti financování pořízení dlouhodobého majetku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
otázky vedoucího práce - nejsou otázky oponenta – zodpovězeno doc. Knápková: Hlavní cíl práce je posoudit vhodnost investice do dlouhodobého majetku, byl podle vás naplněn? Podnik má špatnou obratovost aktiv, má hodně majetku a nízké tržby, vedla by investice do DM ke zlepšení? - zodpovězeno Ing. Svirák: Operativní pronájem jste nezvažovala, protože se podnik nestane vlastníkem. Je to tak skutečně ve všech případech? Je relevantní srovnávat úvěr na 3 roky a leasing na 6 let? - zodpovězeno doc. Fedorová: Poslední údaje jsou z roku 2015. Zajímala jste se, jestli se situace v podniku změnila od roku 2015? Pracovala jste jenom s údaji, které jsou zveřejněné? V části 3.4.8. zhodnocení finanční analýzy uvádíte, že likvidita je na slušné úrovni a vyvíjí se dobře. O pár stran dále uvádíte, že podnik neplánuje financovat investici z vlastních zdrojů. Přijali jste do práce názor vedení podniku a pracovala jste s ním dále? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO