Nízkonapěťový trakční pohon s palivovým článkem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je výzkum a vývoj elektromobilu s palivovými články jako primárními zdroji elektrické energie, které budou řízeny s ohledem na co nejvyšší dojezd a účinnost přeměny vodíku v elektřinu. První část práce je věnována koncepci pohonu jako celku, část druhá se věnuje řešení dynamiky vozidla. V části třetí je popsán návrh matematických modelů jednotlivých komponent pohonu a v části čtvrté jsou uvedeny výsledky simulací provozu na dané trati při různých způsobech řízení palivových článků a různých rychlostech vozidla.
The main aim of this work is a development of electric car. This car has fuel cells as a primary source of electrical energy which will be performed with regard to the maximum roll-out and to maximize the efficiency of hydrogen conversion into electricity. The first part is dedicated to the concept of drive as a whole, the second part is dedicated to solving vehicle dynamics. The third part describes the design of mathematical models of drive components. Part four gives the results of simulations of traffic on the route at different ways of managing fuel cells and various vehicle speeds.
Description
Citation
HEJKRLÍK, J. Nízkonapěťový trakční pohon s palivovým článkem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) prof. RNDr. Vladimír Aubrecht, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) Doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. - oponent (člen) Prof. Ing. Aleš Richter, CSc. - oponent (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-02-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO