Sušení a předehřev v zalévacím procesu epoxidů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vadami v epoxidem zalévaných přístrojových transformátorech. Jelikož působení vlivů, způsobující nekvalitu, je velmi rozsáhlé, je největší důraz kladen na vliv vlhkosti. V práci je popsána technologie výroby včetně používaných metod a materiálů. Dále složení epoxidových pryskyřic a mechanismy při jejich vytvrzování. Rovněž je zahrnut popis vlhkosti, jejích nežádoucích vlivů a možnost její odstranění sušením. V rámci experimentální části bylo realizováno měření vlhkostí používaných bandážovacích materiálů. Na základě výsledků praktické části byla zhodnocena nejvhodnější doba sušení, vhodnost materiálů z pohledu vysoušení a ve 2 případech byly stanoveny náhrady současných obtížně sušených vzorků.
The bachelor's thesis is dealing with the defects in epoxy resin flooded transformer devices. Since these can be damaged severely in terms of quality by numerous forces, the main focus is dedicated to the impact of moisture. The thesis describes the manufacturing technology including the methods applied and materials used. It further encompasses the composition of epoxy resin and the mechanisms used for their hardening processes. Additionally, the description of the moisture, the impact of adverse forces and the method of their elimination using drying is presented. In the experimental part of the paper, a moisture of the banding materials was measured. On the basis of the results acquired, the paper reaches a conclusion on the ideal time frame of drying, the sufficiency of materials in terms of drying and in two cases two substitutes for contemporary uneasily dryable samples were considered.
Description
Citation
MATOUŠOVÁ, K. Sušení a předehřev v zalévacím procesu epoxidů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Proč se vlastnosti kapalin a plynů po odeznění přeskoku na rozdíl od pevných látek obnoví? V kapitole 1.2. hovoříte o kompletní a nekompletní formě. Co si pod tímto pojmem máme představit? Popište metodu impedanční spektroskopie s ohledem na sledování teplotní závislosti. Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO