Návrh měřicího pracoviště v LabView pro účely měření spektra a světelného toku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou měření světelných veličin pomocí spektroradiometru a možností realizace takového měření pomocí programu LabView. V první kapitole je rozebráno, jaké světelné veličiny lze měřit spektroradiometrem a jaký je jejich význam. Druhá část obsahuje popis hardware vybavení, které bude použito k realizaci měření. Třetí část popisuje samotný program LabView a také možnosti propojení s periferiemi. Následuje část, ve které je rozebrán postup použitý při oživování použitých přístrojů. Další část řeší, jak fungují obslužné programy stejnosměrného a střídavého zdroje. V následující části se pak nachází popis struktury hlavního programu. Poslední kapitola se potom zabývá popisem uživatelského prostředí.
This thesis deals with luminance parameters measurement and ways to accomplish this using LabView software. The first part focuses on luminance parameters measurable by spectroradiometer and their meaning. Following part introduces reader to hardware equipment that is used in the measurement. Third part contains description of LabView software and explains what is required to make a communication between equipment and PC work. Next part explains how the communication with peripherals was achieved. Following up is the part where it is described how programs controlling AC and DC power supplies work. In this part the user interface is described.
Description
Citation
SLÁMA, P. Návrh měřicího pracoviště v LabView pro účely měření spektra a světelného toku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma: Návrh měřicího pracoviště v LabView pro účely měření spektra a světelného toku. Student odpověděl na otázky oponenta práce. Doplňující otázku položila docentka Orságová na zobrazovací vlastnosti programu. Student otázku zodpověděl. Další doplňující otázku položil doktor Krbal na barevné provedení programu. Student dotaz zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO