Nástroje pro tvorbu multiplatformních aplikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je rozbor prostředí Xamarin.Forms a implementace aplikace na něm založené. Pro vývoj bylo použito vývojového prostředí Visual Studio. Byly použity externí knihovny Skia.Sharp, Prism, Acr.UserDialogs, sqlite-net-pcl a rda.SocketsForPCL. V implementované aplikaci je více než 90 % kódu sdíleno mezi platformami. Je také zajištěna podpora vícejazyčnosti a konzistence zadaných dat. Aplikace je funkční na zařízeních s opračním systémem Android a desktpových i mobilních zařízeních s Windows 10. Hlavním přínosem této práce je objasnění principů Xamarin.Forms s jejich demonstraci ve formě vytvořené aplikace.
The goal of the thesis is to analyse the Xamarin.Forms framework and implementing an application based on it. Visual Studio was used as an development environment. External libraries Skia.Sharp, Prism, Acr.UserDialogs, sqlite-net-pcl and rda.SocketsForPCL were used. More than 90% of the application code is shared among all platforms. The application is multilingual and able to keep persistent data. Supported operation systems are Android and Windows 10 covering mobile and desktop devices. The main benefit of the thesis is clarification of the Xamarin.Forms framework principles demonstrated by developed application.
Description
Citation
SMÍŠEK, M. Nástroje pro tvorbu multiplatformních aplikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Burda, CSc. (místopředseda) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Martin Rajnoha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Oponent neměl žádné otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO