Rozbor kusové výroby součásti spojka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o kusové výrobě dané součásti. Cílem bakalářské práce je rozbor stávajícího výrobního procesu a návrhy na jeho zlepšení z hlediska snížení výrobních nákladů v opakující se kusové výrobě. V průběhu tvorby bakalářské práce byla zjištěna nepřesnost v pojmenování vyráběné součásti a navržen přesnější název. Návrhy na zlepšení stávajícího výrobního procesu byly ve firmě předloženy a nabídnuty k implementaci.
This bachelor thesis deals with piece production of a given component. The purpose of the bachelor thesis is to analyze the existing manufacturing process and to make suggestions for its upgrade in terms of reduction of production costs in repeating piece production. During the bachelor thesis research and writing, an incorrect naming of the manufactured component was detected and a more suitable name was proposed. Suggestions for upgrade of the existing manufacturing process were presented in the company and offered for implementation.
Description
Citation
MENŠÍK, J. Rozbor kusové výroby součásti spojka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jakým způsobem bylo prováděno měření součásti? 2. Proč prvně zarovnáváte čelo obrobku a až následně vrtáte středový otvor? 3. Jaké jsou rozdíli mezi nitridováním cementováním? 4. Jaký vliv měli vaše úpravy na výslednou cenu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO