Analýza nejvyššího a nejlepšího využití pozemku na ulici Libušina třída v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Motivací autora pro vznik této diplomové práce bylo provedení analýzy nejvyššího a nejlepšího využití majetku (HABU). Analýza je v praktické části aplikována na konkrétní příklady využití nezastavěného pozemku, který se nachází v Brně- Kohoutovicích na ulici Libušina třída. Teoretická část popisuje a vysvětluje 4 základní hypotézy, na kterých je analýza HABU postavena (legální přípustnost, fyzická možnost, finanční opodstatněnost a maximální výnosnost). Cílem této práce je určení, která ze zkoumaných variant bude pro danou lokalitu nejvýhodnější, respektive, která bude mít nejvyšší a nejlepší využití.
The motivation for the creation of this diploma thesis was the analysis of the highest and best use of property (HABU). In the practical part the analysis is applied to concrete examples of the use of unbuilt land, which is located in Brno-Kohoutovice on the street Libušina třída. The theoretical part describes and explains 4 basic hypotheses on which the HABU analysis is based (legal admissibility, physical possibility, financial merits and maximum profitability). The aim of this thesis is to determine which of the variants will be the most profitable, respectively, which will have the highest and the best use.
Description
Citation
ADAMÍK, V. Analýza nejvyššího a nejlepšího využití pozemku na ulici Libušina třída v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací s názvem Analýza nejvyššího a nejlepšího využití pozemku na ulici Libušino třída v Brně. Závěrečnou práci obhajoval srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl srozumitelně a jasně. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Pan Doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. se zeptal na otázku: Metoda HABU se počítá pomocí čisté současné hodnoty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO