Bezpečnostní hrozby internetu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem systému, který slouží jako podpůrný nástroj pro zkvalitnění prevence kyberšikany. Realizovaný systém poskytuje kontinuální sběr a vyhodnocování informací o tom, kolik času uživatelé tráví v jednotlivých aplikacích určených pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Hlavní části systému jsou uživatelská Android aplikace a vzdálený server s webovou aplikací. Android aplikace zajišťuje průběžné získávání informací o využití zařízení a jejich pravidelné zasílání v týdenních intervalech na vzdálený server. Přístup k historií využívání mobilního zařízení je získán pomocí API android.app.usage. Webová aplikace je zodpovědná za příjem dat od jednotlivých mobilních zařízení a za jejich následné zpracování. Výsledky zpracování dat jsou prezentovány skrze uživatelské rozhraní webové aplikace. Pro vybudování webové aplikace je využit PHP framework Laravel.
The diploma thesis deals with a development of a system, which serves as a supportive tool for improvement of cyberbullying prevention. The system provides continuous collection and evaluation of information about how much time users spend on mobile apps intended for mobile devices running Android operating system. The main parts of the system are the Android application and the remote server with the web application. The Android application provides continuous collection of information about device usage and sends it to the remote server at weekly intervals. Access to mobile device usage history is obtained by the API android.app.usage. The web application is responsible for receiving data from individual devices and for subsequent data processing. The results of data processing are presented through the user interface of the web application. The PHP framework Laravel is used to build the web application.
Description
Citation
BOLEK, D. Bezpečnostní hrozby internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Nevlud (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
1. Bylo by možné vytvořit aplikaci tak, aby mohla fungovat i na starších verzích operačního systému Android, tj. aby detekovala verzi systému a následně použila variantní metodu sběru dat? odpověď: ano šlo by použít přez využití třídy Activity Manager, byl zvolel kompromis z hlediska efektivnosti 2. Proběhlo porovnání změřených hodnot aktivity jednotlivých aplikací na mobilním zařízením vámi vytvořené aplikace s hodnotami, které umějí sbírat již existující aplikace, které jsou v práci zmíněny? Např. paralelním během více aplikací tohoto typu spolu s vámi vytvořenou aplikací ve finální verzi? odpověď: student zmínil, že porovnání nebylo potřeba provádět a zdůvodnil. 3. Jak si vaše aplikace poradí s různými optimalizačními aplikacemi či procesy na potlačování / ukončování neaktivních procesů majících za cíl optimalizaci spotřeby kapacity baterie? odpověď: student na otázku adekvátně odpověděl Na další dotazy student odpovídal plynule. Jakým způsobem korelujete kyber-šikanu? student vysvětlil problematiku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO