Android Aplikace pro vyčítání dat z chytrých měřičů pomocí USB senzoru a následné odesílání dat do centrální databáze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možnostmi využití přenosných zařízení, především mobilních telefonů a tabletů podporující technologii USB OTG, pro odečítání údajů z chytrých elektroměrů. K tomuto účelu byla v praktické části práci vyvinuta aplikace pro OS Android schopná komunikovat s elektroměry pomocí standardu DLMS/COSEM za využití optického senzoru a sériové linky. Získaná data jsou následně ukládána do vzdálené databáze pro další využití.
This thesis explores new posibilities of using mobile devices, specificaly cell phones and tablets which support the USB OTG feature, to read data from smart electricity meters. To achieve this goal, an application for OS Android was developed in practical part of this thesis. This mobile application communicates with electricity meters via optical sensor serving as serial line and using the DLMS/COSEM standard. Acquired data are saved to a remote database for further use.
Description
Citation
NAVRÁTIL, T. Android Aplikace pro vyčítání dat z chytrých měřičů pomocí USB senzoru a následné odesílání dat do centrální databáze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jak probíhá změna rychlosti přenosové linky při navázání spojení klient-server? Byla v práci implementována podpora OBIS kódů pro vyčítání dat z chytrého elektroměru? Je možné provozovat vytvořenou aplikaci na zařízeních s Android OS 5.1 a vyšší, tj. API 22 a vyšší?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO