Návrh a zkoušení rozváděčů nn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku oteplení rozváděčů. První část práce se zabývá zpracováním norem týkajících se daného tématu, srovnáním používaných programů pro návrh rozváděčů v praxi a seznámením s pracovním prostředím vybraného softwaru pro tuto práci. Hlavní část práce je zaměřena na měření a simulaci oteplení konkrétního staveništního rozváděče. Měřením bylo provedeno ověření návrhu rozváděče se zřetelem na jednotlivé funkční jednotky samostatně a na kompletní rozváděč z hlediska oteplení. Následně byla provedena simulace oteplení rozváděče. Použitým softwarem pro tuto práci je SolidWorks Flow Simulation kvůli širokému rozsahu funkcí. V závislosti na získaných poznatcích byly navrženy úpravy rozváděče s ohledem na technické parametry a ekonomická hlediska.
The thesis is focused on a temperature-rise of a low-voltage switchgear. The first part of the work deals with a technical standard related to the chosen topic, compares software used for designing switchgear in practice and familiarizes with the working environment of the software selected for this work. The main part of the work is dedicated to a measurement and a simulation of the temperature-rise of the low-voltage switchgear. The measurement involved testing of the switchgear with regard to the individual functional units and to the whole switchgear. Subsequently, the simulation of the temperature-rise of the switchgear followed. Software used in this work is SolidWorks Flow Simulation chosen due to a wide range of functions. According to the findings there were proposed adjustments of the switchgear with respect to the technical parameters and the economic aspect in the last part of the thesis.
Description
Citation
KOVÁŘ, Z. Návrh a zkoušení rozváděčů nn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Miloš Pěnička (člen) Ing. Petr Chrobák (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Návrh a zkoušení rozváděčů nn. Prezentace byla plynulá. Student odpověděl na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO