Vývoj laboratorního modelu pro testování sezonního topného faktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá automatizací procesu testování sezónního topného faktoru SCOP u tepelných čerpadel. V práci je vysvětlen postup testování podle normy EN 14 825 a zobrazen formou vývojových diagramů. Dále je zde uveden popis laboratorního modelu vytvořeného v prostředí LabView a popsáno ověřování jeho funkčnosti.
This master’s thesis deals with automation of Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) testing process of heat pumps. The thesis includes explanation of testing procedure according to EN 14 825 and flowcharts of its logic. Next there is description of laboratory test model made in LabView and its functionality verifying.
Description
Citation
FIALA, T. Vývoj laboratorního modelu pro testování sezonního topného faktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta. Prof. Pavelek se dotázal, zda vytvořený software provádí také řízení experimentu. Doc. Katolický se dotázal jaké všechny parametry se měří při zkoušce tepelného čerpadla dle dané normy a jaká je celková délka experimentu pro stanovení SCOP? Doc. Kratochvíl se dotázal na význam konstant v rovnici 21 na str. 56.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO