Asynchronní motor s plným rotorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou asynchronního motoru s plným rotorem. Úvod práce je věnován rozboru plného rotoru. Následně byl vytvořen model motoru s plným rotorem ve 2D i 3D a provedly se simulace těchto modelů metodou konečných prvků. Dále jsou v práci uvedeny výsledky z laboratorního měření na vzorku motoru. Na základě výsledků ze simulací a z měření byly navrženy úpravy rotoru, které vedly ke zlepšení parametrů stroje. S těmito úpravami rotoru se vytvořily modely ve 2D, které prošly simulací metodou konečných prvků. V závěru práce jsou porovnány všechny dosažené výsledky z měření a ze simulací.
This master’s thesis is focused on induction motor with solid rotor. The introduction is dedicated to the full analysis of the rotor. Then model of motor with solid rotor was designed in 2D and 3D. Simulations of these models were carried out using the finite elements method. Further in this thesis there are laboratory measurements` results due to the motor`s sample. Based on the results from simulations and measurements rotor modifications have been proposed, which led to improved machine parameters. 2D models have been developed by rotor modifications. These models went through finite elements method`s simulation. In the conclusion of the thesis there are all results from measurements and simulations compared.
Description
Citation
FIŠER, J. Asynchronní motor s plným rotorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Asynchronní motor s plným rotorem. Prezentace byla plynulá. Otázky oponenta byly zodpovězeny. Na otázky komise reagoval pohotově a správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO