Studie fotovoltaických elektráren na jižní Moravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je studií o budoucnosti fotovoltaických elektráren v České republice. Popisuje historii, skladbu, principy fotovoltaických elektráren a typy závad. Zaměření je především na budoucnost a recyklaci fotovoltaických elektráren a panelů. Závěr popisuje a vyhodnocuje vlastní průzkum zaměřený na provozovatele fotovoltaických elektráren.
This dissertation is the study about the future of solar power stations in the Czech Republic, describing the history, composition, principle of solar power stations and types of defects. Is primarily focuses on the future and recycling of solar power stations and solar panels. The conclusion of this disertation describes and evaluates own survey which is oriented on operators of the solar power stations.
Description
Citation
BAŘINKA, D. Studie fotovoltaických elektráren na jižní Moravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl na otázky oponenta. Student seznámil komisi s fotovoltaickými elektrárny, jejich součastnost a budoucnost v čr. Dále student popsal materiálové složení FTV panelů, s dostupností na trhu. Dále student popsal vlastní průzkum, který provedl. V posledním bodě obajoby student popsal současnost a budoucnost likvidace FTV panelů. Student odpověděl na otázky od oponenta. Otázky komise: 1. Jsou nějaké rozdíly v procesu recyklace v různých technologiích? 2. Nevadí, že se jedná o jinou nebezpečnost prvků a sloučenin, které do procesu vstupují? 3. Co se děje s nebezpečnými látky při recyklaci? 4. Co je to zkratka MVP ukázána v prezentaci? 5. Člen komise se zeptal studenta na otázka na cenu provozu, bez zatížení z politického hlediska? 6. Předseda se dále otázkami vnořoval do problematiky materiálů, kde ze studentem diskutoval. - Student částečně zodpověděl na otázky. Předseda ukončuje diskuzi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO