Využití obvodů FPGA ve víceúrovňových měničích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt zkoumá vybrané způsoby implementace víceúrovňových měničů do praxe. V předložené práci je do hloubky prezentována tzv. ANPC (Active Neutral Point Clamped) pětiúrovňová topologie. Autor se v práci zaměřuje zejména na návrh technického řešení experimentálního vzorku a implementaci řídicích algoritmů jako jsou aktivní řízení napětí na pomocném kondenzátoru nebo aktivní balancování vstupního kapacitního děliče. Pro aplikaci zmíněných struktur byl vybrán moderní digitální integrovaný obvod, který slučuje mikroprocesor a FPGA do jednoho systému. Výsledný měnič umožňuje autonomní provoz a umožňuje generovat přesné a stabilní výstupní napětí.
This project researches various ways of implementing multilevel inverters. A single-phase five-level Active Neutral-Point Clamped inverter design is presented. The work is focusing chiefly on control hardware and control strategy for 5-level PWM with active balancing of the charge on the capacitors under varying load conditions. A system-on-chip module is used to control the inverter, consisting of an FPGA and microprocessor. The inverter offers precise waveform generation and a stable output.
Description
Citation
REPČÍK, J. Využití obvodů FPGA ve víceúrovňových měničích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (člen) Ing. Alexandr Knápek, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce v anglickém jazyce a zodpověděl na otázky oponenta. Otázky komise (V českém jazyce): Zabýval jste se kapacitní / indukční zátěží v práci? Kdyby jste chtěl zvýšit potlačení rušení, co by jste udělal? Student zodpověděl na otázky položené komisí a diskutoval s komisí o nich.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO