Problematika volného kování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá přehled o problematice volného kování. Je vytvořena na základě literární studie teoretického základu s doplněním obrázků k dané problematice. Pojednává obecně o volném kování, jeho principu a rozdělení. Dále jsou popsány nejčastější užívané výchozí polotovary, jejich ohřev a typy strojů. Hlavní důraz je kladen na základní kovářské operace, které jsou podrobně popsány. Pro lepší představu využití volného kování, jsou uvedeny příklady výkovků z výrobních firem.
The thesis submits the overview about issues of open die forging. It is written based on literary studies of theoretical basis with addition of pictures regarding the problematics. It generally deals with open die forging, its principles and sorting. Then the most frequently used initial semi-finished products, its heating and types of machines, are described. The main focus is put on basic forging operations which are concretely described. For the better image of usage of open die forging the examples of forging from manufacturing companies are introduce.
Description
Citation
MÁČALA, D. Problematika volného kování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student představil zkušební komisi bakalářskou práci a odpověděl na otázky oponenta práce a členů komise. 1. Jak se vyrábí ingot? 2. Jak se vyrábí sochory? 3. Co je to prokování a jak se určí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO