Možnosti použití materiálů pro výrobu testovací figuríny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je věnována tématu možnosti použití materiálů pro výrobu testovací figuríny. V práci je charakterizováno, jak se vyvíjely nárazové figuríny, jaké nárazové figuríny jsou v současnosti k dispozici pro nárazové zkoušky a z čeho jsou vyrobeny. Hlavním cílem práce je návrh materiálů a postupu pro výrobu testovací figuríny s biofidelitou podobnou lidskému tělu. V práci je popsáno, jakým způsobem se bude postupovat při výrobě figuríny za použití duralu, pryže, olšového dřeva a silikonového polymeru nebo agaru.
This diploma thesis is devoted to the possibility of using materials for crash test dummy construction. The thesis describes how crash test dummies evolved, what crash test dummies are currently available for crash test and what they are made of. The main aim of the diploma thesis is to design materials and process for production of a crash test dummy with human-like biofidelity. The thesis describes the way which the dummy will be manufactured using duralumin, rubber, alder wood and silicone polymer or agar.
Description
Citation
POKORNÁ, V. Možnosti použití materiálů pro výrobu testovací figuríny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Novotný (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Možnosti použití materiálů pro výrobu testovací figuríny. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala výborně. Na otázky komise odpověděla výborně. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO