Aplikace syntetických bloků při syntéze elektronických obvodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V projektu jsou zkoumány syntetické cívky a FDNR, obvody jsou nejprve odsimulovány ve snapu, ze kterého jsem získal graf závislosti vstupní impedance na frekvenci a vztah pro výpočet této impedance. Výsledky z této simulace byly použity pro simulace v programu PSpice, kde jsem dané obvody porovnával s ekvivalentními obvody, které jsem skládal na základě vztahu ze snapu. Některé zkoumané syntetické cívky a FNDR byli potom použity pro simulaci oscilátorů.
n project is investigated synthetic coils and FDNR, circuits are first simulated in a snap, which I obtained the graph of the input impedance at the frequency and formula to calculate the impedance. The results of this simulation were used for the simulation program PSPICE, the districts where I was compared with the equivalent circuit, which I design on the formula of the snap. Some of the investigated synthetic and FNDR coils were then used for simulation of the oscillators.
Description
Citation
LABUDÍK, M. Aplikace syntetických bloků při syntéze elektronických obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO