Možnosti systému Sinumerik 840D při soustružení hřídele pro JAWA 23

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem technologie výroby hřídele s ozubením na CNC obráběcím stroji. První část práce je zaměřena na stručný popis zvolené hřídele a její použití. V další části práce jsou uvedeny vybrané materiály vhodné pro použití na hřídele a ozubená kola. Následně je sestaven výkres součásti, navržen technologický postup, seznam nástrojů a strojů vhodných na výrobu zvolené hřídele. V závěrečné části práce je vytvořen CNC program pro obrobení hřídele na soustružnicko-frézovacím stroji. Program je sestaven pomocí software SinuTrain 4.7 pro řídící systém Sinumerik 840D. Pro zjištění správné funkce je CNC program ověřen pomocí grafické simulace.
This Master’s thesis deals with the proposal manufacturing technology of a shaft with gears on a CNC machine tool. The first part of the thesis is focused on the concise description selected shaft and its use. In the next part of the thesis are state selected materials, which are suitable used for shafts and gears. After that is create drawing component, suggest technological procedure, tool list and machine list which are suitable used for manufacturing selected shaft. In the final part of the thesis is create a CNC program for manufacturing the shaft on the turning and milling machine. Program is created in software SinuTrain 4.7 for control system Sinumerik 840D. The CNC program is verified by graphics simulation to determine a correct function
Description
Citation
MOTL, M. Možnosti systému Sinumerik 840D při soustružení hřídele pro JAWA 23 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (místopředseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak se správně nazývá brusný kotouč, str 13 v prezentaci. 2. Proč se zuby u nástrojů vyrábějí podsoustružené, str. 16 v prezentaci? 3. Jak vypádá spirálový vrták? 4. V čem je přínos Vaší práci? V jaké sérii se výrobek vyrábí? 5. V jaké třídě přesnoti se vyrábí ozubení? Jaký technologický postup zvolíte pro výrobu ozubení v IT8? 6. Kolik vřeten má stroj Kovostit MAS SP 280SY, str. 11 v prezentaci? 7. Jaká je hloubka vrstva při kalení? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO