Možnosti softwaru SinuTrain 4.7 při programování CNC obráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce pojednává o možnostech NC programování součástky náboj kola osobního automobilu v software SinuTrain 4.7. Teoretická část je zaměřena na začlenění řídicího systému SINUMERIK 840D mezi ostatní řídicí systémy, obsahuje informace o základních metodách NC programování a rešerši týkající se oblasti materiálů používaných pro výrobu součástky. Praktická část práce zahrnuje návrh a zpracování technické dokumentace obráběné součástky, technologii výroby a NC program. Výstupem práce je prakticky ověřená funkčnost NC programu pomocí simulace v software SinuTrain 4.7.
This master's thesis is about the possibilities of NC programming of car wheel hub component in software SinuTrain 4.7. The theoretical part is focused on the integration of the SINUMERIK 840D control system with other control systems, it contains informations about basic methods of NC programming and research relate to the field of materials used for the production of component. The practical part of the thesis includes the design and processing of technical documentation of the component, production technology and NC program. The output of this thesis is practical verified the function of the NC program by simulation in software SinuTrain 4.7.
Description
Citation
KRÁL, Z. Možnosti softwaru SinuTrain 4.7 při programování CNC obráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Karel Praks (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Vyjmenujte základní rozdíly a použití dílensky orientovaného programování a programování v G-kódu. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Můžeme použít vztah pro výkon stroje uvedený na straně 49 Vaší práce pro stroj, který navrhujete používat? 2. Jak je poháněn vřeteník? 3. Jaké jsou jednotky posuvu? 4. Jaký je rozdíl mezi posuvem na zub a posuvem na otáčku? 4. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO