Konstrukce audio výkonového zesilovače spínané koncepce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá popisem a vysvětlením obecných principů zesilovačů spínaných koncepcí. V druhé částí práce je praktický návrh zesilovače ve třídě D, popis jednotlivých bloků a výpočty. Součástí návrhu jsou také simulace částí zesilovače v programu PSpice a Filter Free. Ve třetí části práce je rozebrán návrh napájecí jednotky. Poslední část práce je zaměřena na zpracované výsledky měření na prototypu zařízení.
This paper is divided into four parts. The first part deals with the description and explanation of the general principles of switching concept amplifiers. The second part is occupied with design of Class-D amplifier, a description of each block and calculations. A significant part of proposal of amplifier is based on simulations from programs Pspice and Filter Free. In the third part deign of power unit is discussed. The last part is focused on the measurement results on a prototype device.
Description
Citation
MACEK, L. Konstrukce audio výkonového zesilovače spínané koncepce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO