Návrh a realizace wattmetru s komunikací v síti IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá navrhnutím a realizáciou funkčného prototypu IoT Wattmetra s možnosťou spínania záťaže. Zariadenie je možné bezdrôtovo ovládať s možnosťou odčítať namerané hodnoty. K dosiahnutiu tohto cieľa využívam nástroje vývojové dosky, rôzne senzory a moduly. Celá práca je vytvorená na open-source vývojovej platforme Arduino. Pre komunikáciu so zariadením sa využíva Wi-Fi modul ESP8622 a na pripojenie do LPWAN siete modul SIGFOX. Na meranie prúdu v obvode je využitý jednoduchý Hallov senzor a všetky informácie zobrazuje OLED displej. Na spínanie záťaže slúži polovodičové a elektromagnetické relé. V teoretickej časti sa práca zaoberá princípmi fungovania jednotlivých modulov a ich zdrojových kódov, ktoré ich ovládajú. V praktickej časti je návrh schém, za pomoci CADSoft EAGLE. Celá práca je naprogramovaná v jazyku C++ v prostredí Arduino IDE.
This thesis deals with designing and creating working prototype of IoT Wattmeter with option to switching relay. This device can be control remotely with option to read measured values. To reach my goals, I am using open-source designing board, different sensors and modules. I tis possible to communicate with device through Wi-Fi module ESP 8266 and to test LPWAN network I am using SIGFOX, module. To measure current, it´s used simple Hall-effect sensor and all available information’s are displayed on OLED display. To switch the circuit off or on solid state relay was used. In theoretical part of the work, I am trying to explain working principles of every module and source code, which I am using to control these modules. In practical part I created scheme, using CADSoft EAGLE and created functional wattmeter. Whole work is programmed in C++ language using Arduino IDE.
Description
Citation
ZAGRAPAN, I. Návrh a realizace wattmetru s komunikací v síti IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Pirohovič (člen) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jaký je důvod sériového zapojení dvou rezistorů R1 a R2 v Obr. 3.1.2? Proč má rezistor R2 hodnotu 0? Jaký výkon měří navržené zařízení (činný, jalový nebo zdánlivý)? Je potřeba nějak upravit navržený wattmetr, aby měřil činný výkon? Pokud ano, jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO