Rozšíření nástroje JMeter

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o nástroji JMeter a jeho možnostech rozšíření o moduly provádějící kybernetické útoky typu odepření služby (DoS - Denial of service). Na úvod je v práci uveden teoretický přehled o kybernetických útocích tohoto typu. Následuje kapitola zabívájící se nástrojem JMeter, konkrétně jeho funkcemi a možnostmi rozšíření. Poté je již přistoupeno k samotnému návrhu a implementaci modulů. Nejprve je realizován útok HTTP Flood, který vužívá vnitřní funkce programu JMeter. Tento nový modul je otestován. Další kapitola se věnuje implementaci modulů, využívajících externího generátoru. Moduly pro útok SYN Flood, ICMP Flood a NTP Flood využívají nástroje Trafgen. Modul pro útok Slowloris využívá, jako externího generátoru, skrip v jazyce Python. Nově vytvořené moduly jsou na závěr otestovány.
This thesis discusses the load testing tool JMeter and its opportunities for expansion by modules carrying out cyber attacks of the type Denial of Service (DoS). To begin with, there is a theoretical overview of cyber attacks of this type. The following chapter, talks about the JMeter tool, namely its functions and expansion options. After that, it is proceeded to the actual design and realization of the modules. The module implementing the attack HTTP Flood is created first. This module uses internal functions of the program JMeter. This new module is tested. Next chapter folows the procedure of creating modules, that use external generator of network traffic. Modules SYN Flood, ICMP Flood and NTP Flood are implemented using the generator Trafgen. Module implementing attack Slowloris uses a Python script as a generator of the attack. Finally, all the new modules are tested.
Description
Citation
ŠVEHLÁK, M. Rozšíření nástroje JMeter [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jak velký datový přenos je potřeba k úspěšnému realizování útoku (D)DoS? Jakým způsobem se servery pro synchronizaci vnitřních hodin počítačů brání vůči zapojení do útoku NTP Flood? študent na otázky komisie odpovedal aproblematike rozumel.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO