Návrh Sigma Delta AD převodníku pro senzorové aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem sigma delta analogově-digitálního převodníku pro senzorovou aplikaci měření teploty na čipu v automobilovém prostředí. Navržena byla upravená struktura modulátoru se spojitým časem pracujícím v proudovém režimu. Její výhoda spočívá v posunutí a rozšíření vstupního napěťového rozsahu pro zpracování signálů od 0 V do 1,2 V při vysoké vstupní impedanci a relativně nízké obvodové komplexnosti. Funkce byla nejdříve ověřena behaviorálním modelem v prostředí Simulink a následně simulována na tranzistorové úrovni v prostředí CADENCE v technologii ONC18/I4T.
This diploma thesis deals with the design of a sigma delta AD converter for a sensor application of junction temperature measurement in the automotive environment. A modified continuous time current mode modulator structure was designed. Its advantage lies in shifting and extending an input voltage range to work with signals from 0 V to 1,2 with a high impedance input and a relatively low hardware complexity. The functionality was verified by a behavioral model in the Simulink environment and then by transistor level simulation in CADENCE environment using ONC18/I4T technology.
Description
Citation
PĚČEK, L. Návrh Sigma Delta AD převodníku pro senzorové aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) Ing. Tomáš Bžoněk (místopředseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Martin Šťáva, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací. Otázky oponenta: V obvodovém návrhu převodníku bych uvítal zohlednění odolnosti vůči rušení z napájení (PSRR - power supply rejection ratio) včetně analýzy. - Vysvětlete a definujte tento parametr - Předpokládáte významný vliv PSRR vašeho obvodu vzhledem k požadovanému rozlišení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO