Identifikace rizik podnikatelského subjektu v oblasti marketingových služeb pomocí vybraných metod ekonomické a strategické analýzy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci rizik ve společnosti podnikající v oblasti marketingových služeb prostřednictvím vybraných metod ekonomické a strategické analýzy. V první části práci jsou vybrané metody teoreticky popsány. V následující praktické části práce jsou tyto metody provedeny a na základě jejich výsledků jsou identifikována rizika, která jsou následně podle zvolené metodiky ohodnocena. Pro rizika, která byla ohodnocena jako nejvyšší, jsou v závěrečné části práce doporučena a navržena opatření, jejichž účelem je snížení původní těchto rizik. Nakonec jsou rizika po zavedení opatření znovu ohodnocena dle stejné metodiky, aby bylo ověřeno, že navrhovaná opatření skutečně vedla ke snížení hodnoty rizika.
This master’s thesis is focused on business entity’s risk identification in the field of marketing services by using selected methods of economic and strategic analysis. The selected methods are theoretically described in the first part of the thesis. Then, in the following part, we executed these selected methods and, based on the outcomes of these methods, risks are identified and evaluated. Further, three risks of the highest score were chosen and dealt with. Measures to decrease the value of each risk are formulated. At the very end, each of three risks, after the measures were implemented, is evaluated again to prove the suitability of the recommended solution.
Description
Citation
PRESSE, M. Identifikace rizik podnikatelského subjektu v oblasti marketingových služeb pomocí vybraných metod ekonomické a strategické analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-29
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma dentifikace rizik podnikatelského subjektu v oblasti marketingových služeb pomocí vybraných metod ekonomické a strategické analýzy. Diplomant na otázky oponenta a vedoucího práce odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO