Metodologie segmentace realitního trhu pro oceňovací proces

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na analýzu realitního trhu a jeho segmentaci. Začátek práce se věnuje základům realitní ekonomiky a následně jednotlivých hlavním segmentům na realitním trhu. V práci jsou probrány různé statistické a matematické metody, které se dají využít při segmentaci trhu s bydlením. Práce je uzavřena postupem analýzy realitního trhu a ukázkou a popisem, jak vyčlenit z trhu daný segment. Výstupem práce je doporučený metodický postup pro odhadce či znalce.
This master thesis is focused on the analysis of the real estate market and its segmentation. The beginning of the thesis deals with the basics of the real estate economy and consequently with the main segments on the real estate market. Different statistical and mathematical methods are used in the segmentation of the housing market. The thesis is closed by the analysis of the real estate market and the demonstration and description of how to separate the segment from the market. The output of the work is the recommended methodological procedure for the appraisers.
Description
Citation
DADÁK, M. Metodologie segmentace realitního trhu pro oceňovací proces [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma: Metodologie segmentace realitního trhu pro oceňovací proces. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval dobře. Na otázky komise odpověděl srozumitelně a problematiku závěrečné práce vysvětlil. Na otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl a vysvětlil problematiku. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Prof. Ing. Albert Bradáč, DrCs. položil otázku: Obsahuje oceňovací vyhláška segmetaci realitního trhu. Jakým způsobem je definován zákon nabídky a poptávky. Doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. položil otázku: Co odlišuje realitní trh od makroekonomického trhu. Jaká je poptávka z hlediska elasticity ve stavebnictví. Jakým způsobem byste aplikoval sociální bydlení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO