Analýza operačních nákladů obráběcího procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá operačními výrobními náklady obráběcího procesu a jejich následnou optimalizací. Jsou zde specifikovány jednotlivé nákladové položky, které vstupují do obráběcího procesu. Pozornost je věnována spotřebě času u jednotlivých metod obrábění. Cílem práce je nalezení optimální kombinace řezné rychlosti a trvanlivosti tak, aby byla splněna kritéria minimálních nákladů a maximální výrobnosti. Výpočty jsou použity pro případy soustružení vnější válcové plochy a čelní plochy konstantní řeznou rychlostí. K práci je přiložené CD s tabulkami a výpočty v programu Microsoft Excel.
This master’s thesis deals with the operating production cost in machining process and further optimalization. Individual costs items which are related to machining process are specified. Attention is paid to the time consumption of individual machining methods. The aim of the thesis is to find an optimal combination of cutting speed and durability in order to meet the minimum cost criteria and maximum productivity. The calculations are used for turning the outer cylindrical surface and the face surfaces at a constant cutting speed. The work is accompanied by tables and calculations in Microsoft Excel.
Description
Citation
ŠIKULA, J. Analýza operačních nákladů obráběcího procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Uveďte příklad CNC stroje, který je vybaven technologií adaptivní optimalizace. 2. Optimální trvanlivost nástroje dnes a v minulosti. 3. Kdy bude kratší výrobní čas , při použití konstantních otáček nebo při konstatntní řezné rychlosti? 4. Jak závisí trvanlivost na koeficientu m, jaká by byla jeho optimální hodnota? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO