Tester vlakového zabezpečovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá popisem liniového systému vlakového zabezpečovače a jeho funkčních vlastností, a to zejména s ohledem na přenos kódovaného signálu ze stacionární části na drážní vozidlo. Dále práce shrnuje podstatné informace o způsobu snímání otáček soukolí drážního vozidla a komunikace s okolními periferiemi. Na základě zjištěných parametrů elektrických veličin a signálů je naznačen návrh elektronického přenosného zařízení. Cílem přenosného zařízení neboli testeru je ověřit činnost vlakového zabezpečovače na drážním vozidle a sledovat jeho odezvu na základě generovaných signálů tímto přenosným zařízením. Z toho plyne, že zařízení bude vybaveno generátory signálů liniového vlakového zabezpečovače typu LS a EVM a signálů používaných v odometrií drážních vozidel.
The Master´s thesis describes continuous automatic train protection system and its functional properties, principally the transmission of special encoded signal between stationary part and rail vehicle. There is also summarized some important information about the gear rotational speed sensors and its communication with other onboard peripherals. Depends by analysed parameters of electrical signals, the general suggestion of portable electronic device is outlined. Portable electronic device or TESTER will be used to in phase of testing mobile part of automatic train protection system mounted onboard of rail vehicle. Tester will generate equivalent electrical signals to signals in system automatic train protection and the real system response will be possible to evaluate. The generator block allows to model real electrical signals in automatic train protection technology type LS or type EVM and signals rail vehicle odometry.
Description
Citation
MAREK, M. Tester vlakového zabezpečovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO