Analýza směrovacích protokolů používaných v MANET sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou směrovacích protokolů používaných v MANET sítích se zaměřením na protokoly OLSR, AODV a HWMP. Práce se skládá z teoretické části, kde jsou popsány směrovací protokoly, které se používají v MANET sítích a jejich aplikování v sítích FANET. V praktické části práce jsou rozebrány vytvořené modely mobility, které jsou použity pro porovnání směrovacích protokolů pomoci vytvořených scénářů mobility podle kvalitativních parametrů sítě.
This diploma thesis is analysis of routing protocols used in MANET networks focusing on protocols OLSR, AODV and HWMP. The work consists of a theoretical and practical part. The theoretical part describes the routing protokols, which are used in MANET networks and their applications to FANET networks. In practical part, there are describes of created mobility model in the NS-3, which are used for comparison routing protocols on the created scenarios of mobility according to the qualitative parameters of the networks.
Description
Citation
VALA, O. Analýza směrovacích protokolů používaných v MANET sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Proč byly při simulacích zvoleny pouze kruhové trajektorie pohybu UAV? Jakému reálnému scénáři tato trajektorie odpovídá? - študent odpovedal na otázku, vyskytli sa pripomienky. Proč byl v simulacích uvažován pouze protokol UDP? Odhadněte, jak by se změnila propustnost, ztrátovost a zpoždění při použití protokolu TCP? - študent odpovedal na otázku V závěru si student protiřečí, kdy nejprve uvádí, že „Vytvořené modely mobility přestavují lítající UAV, které se pohybují vysokou rychlostí“ a v dalším odstavci pak přiznává, že zvolená rychlost 15m/s je velice malá. Proč tedy byla v simulacích tato rychlost nastavena? - študent odpovedal na otázku Voľná diskusia - študent nevedel odpovedať na otázky komisie
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO