Univerzální měnič na malé napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V rámci této diplomové práce byl osazen, oživen a otestován univerzální měnič do výuky Mikropočítačové řízení elektrických pohonů. Měnič se skládá z výkonové části vhodné pro řízení malých elektrických motorků od +12 V do +24 V a řídící části s kontrolérem MC56F8257. Dále je v práci vysvětlen princip a návrh řízení stejnosměrného, BLDC a asynchronního motoru. Pro snazší práci studentů s kontrolérem během výuky byly popsány nejčastěji používané periferie kontroléru a jednotlivé části měniče.
In this diploma thesis, universal inverter was manufactured and successfully tested with DC, BLDC and AC motor. Inverter is composed of the power board for driving extralow voltage supplied electric motors (from +12V to +24V) and control board with microcontroller MC56F8257. There is also explained the principle of driving DC, BLDC and AC motor as well as description of the most frequently used peripherals and inverter. components
Description
Citation
PILCH, T. Univerzální měnič na malé napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Univerzální měnič na malé napětí. Student přinesl sestavený a oživený měnič, který byl předmětem jeho práce. Student obecně popsal navržené zařízení, blokové schéma a řízení různých typů motorů pomocí navrženého měniče. Byly představeny průběhy proudu a napětí v jednotlivých větvích měniče a dalších důležitých veličin. Na první otázku student odpověděl bez větších problémů. Druhou otázku student zodpověděl s mírným zaváháním, ale dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO