Řídicí systém kamerového sceneru pro monitorování růstu rostlin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá návrhem a realizací zařízení robotického pojezdu kamerového skeneru rostlin společně s řídicí jednotkou. Navržené zařízení slouží jako nosný systém různých snímacích senzorů. Senzory budou monitorovat, jak růst, tak fyziologický stav kultivovaných rostlin v růstových komorách. V práci je popsán výběr elektronických a mechanických komponent, ze kterých je zařízení vytvořeno. V textu je uveden návrh řídicí desky plošných spojů, která bude zařízení obsluhovat. Součástí práce je ukázka realizace zařízení společně s ilustrací reálné podoby systému a postupem jeho testováním.
This diploma thesis deals with the design and realization of robotic drive of the camera scanner system of plants together with the control unit. This device serves as the carrier system of various camera sensors. The sensors will monitor both the growth and the physiological status of the cultivated plants in the growth chambers. The thesis describes the choice of electronic and mechanical components from which the device is built. The text describes a design of the PCB that will control the device. Part of the thesis is also a demonstration of the realization of the systém together with the illustration of the real form of the system and its testing.
Description
Citation
ZAPLETAL, L. Řídicí systém kamerového sceneru pro monitorování růstu rostlin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Předseda se ptá na zatížení zapojení, jestli student udělal test. Student zodpověděl na otázku. Místopředseda se zeptal na otázka, proč student použil tento konkrétní mikrokontróler. Student zodpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO