Optimalizace reprezentace dat pro sledování objektu senzorovou sítí

No Thumbnail Available
Date
Authors
Cabalová, Klára
ORCID
Advisor
Rajmic, Pavel
Referee
Veselý, Vítězslav
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hledáním optimální reprezentace dat pro sledování objektu senzorovou sítí. Je zde popsán model decentralizované senzorové sítě a využití tzv. slovníku k reprezentaci naměřených dat. Dále je zde teoreticky rozebrán algoritmus K-SVD sloužící k učení slovníku a na základě modelových signálů jsou naučeny slovníky sloužící k~reprezentaci dat. Tyto slovníky jsou mezi sebou porovnány.
The aim of this bachelor thesis is to find optimal data representation for target tracking using sensor network. There is described a model of decentralized sensor network and also the application of so called dictionary to represent the measured data. Also, there is theoretically introduced the K-SVD algorithm that is used for dictionary learning and there are learnt dictionaries for data representation based on the model signals. These dictionaries are compared with each other.
Description
Citation
CABALOVÁ, K. Optimalizace reprezentace dat pro sledování objektu senzorovou sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Radovan Potůček, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Mgr. Viera Štoudková Růžičková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Studentka seznámila komisi se svou bakalářskou prací na téma Optimalizace reprezentace dat pro sledování objektu senzorovou sítí a následně odpověděla na čtyři otázky oponenta bakalářské práce a také na otázku předsedy komise: jaká norma byla při výpočtech použita a jaký vliv by měla na vypočtovou náročnost jiné normy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO