Program pro generování testovacích obrazů s definovanou sub-pixelovou přesností posunu a změny měřítka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá generování testovacích sub-pixelově posunutých obrazu se známým posuvem. Ty umožní najít vhodné parametry váhové funkce, díky nimž se zpřesní hledání posuvu dvou obrazu. Dále je využito konvoluce s proměnným jádrem ke generování obrazu se změněným měřítkem. K definici konvoluce pro obraz využíváme Fourierovu transformaci. Práce zahrnuje všechnu potřebnou teorii a je přiložen program, který slouží ke generování posunutých obrazů a obrazů se změněným měřítkem.
This thesis is devoted to the creation of testing images with known sub-pixel shifts. Their purpose is to find suitable parameters of the weight function in order to refine the finding of the two image shift. Furthermore the variable convolution kernel is used to generate scale-changed images. We use the Fourier transform to define convolution on image. All the necessary theory is summarized in this thesis and the program, which was used to create shifted and scale-changed images, is also attached.
Description
Citation
MÁLKOVÁ, E. Program pro generování testovacích obrazů s definovanou sub-pixelovou přesností posunu a změny měřítka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Jana Hoderová, Ph.D. (člen) RNDr. Karel Mikulášek, Ph.D. (člen) RNDr. Rudolf Hlavička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Studentka prezentovala svoji bakalářkou práci na téma: Program pro generování testovacích obrazů s definovanou sub-pixelovou přesností posunu a změny měřítka. Studentka dále odpovídala na dotazy dané oponentem práce a členem komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO