Vliv provedení zateplení domu pro seniory ve Šternberku na výdaje spojené s jeho provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zpracována za účelem zhodnocení ekonomické návratnosti jednotlivých navržených variant zateplení domu pro seniory ve Šternberku. Pro výpočet je použit samostatně stojící zděný bytový dům ve Šternberku na ulici Žitná. Teoreticky jsou popsány druhy budov podle potřeby tepla na vytápění a různé varianty tepelně-izolačních materiálů. Ve druhé části jsou provedeny návrhy na zateplení domu v několika variantách. Je zpracován průkaz energetické náročnosti budovy, náklady na realizaci navržených variant a náklady na provozování bytového domu před a po provedení zateplení. Na základě porovnání výsledků je zpracována ekonomická návratnost u jednotlivých navržených variant.
The diploma thesis is elaborate in order to evaluate the economic returns of each proposed building insulation options for seniors in Šternberk. For the calculation use to secluded brick apartment building in the street Žitná. The theoretical section describes the types of buildings according to heating demand and a list of different variants of thermal insulation materials. The second part contains suggestions for building insulation in several variants. It worked certificate of energy performance of buildings, costs of proposed options and the costs of operating the apartment building before and after the insulation. Based on the comparison of results is elaborate economic returns for each of the proposed options.
Description
Citation
ŤUKA, J. Vliv provedení zateplení domu pro seniory ve Šternberku na výdaje spojené s jeho provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Vliv provedení zateplení domu pro seniory ve Šternberku na výdaje spojené s jeho provozem. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky Zjitil jste přímou souvislost mezi použitým materiálem zatepletí a náklady? Diplomant na otázky odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO