Didaktická příručka pro vývojový kit s ATMEL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj aplikací pro danou vývojovou desku s mikrokontrolérem ATMEL (ATmega16). Popisuje mikrokontrolér včetně jeho hardwarových částí a popisu řídících registrů. Rozebírá jednotlivé periferie na vývojovém kitu s ukázkou programování. Pro vývojový kit byly vytvořeny jednoduché moduly, které mohou být použity k tvorbě obsáhlejších aplikací a projektů. Na těchto modulech můžeme nalézt periferie jako maticová klávesnice, enkodér, obvod reálného času a obvod L293D pro řízení stejnosměrného motoru pomocí PWM. Jako programovací prostředí je zde použito a popsáno AVR Studio verze 4.18. Tato práce má sloužit jako příručka pro začínající i pokročilé programátory mikrokontrolérů řady ATMEL AVR ATmega. Součástí této práce jsou i jednotlivé ukázky programů.
Bachelor’s thesis is focused on developing applications for the developing board with microcontroller ATMEL (ATmega16). Bachelor’s thesis describes the microcontroller including a description of hardware components and control registers. This book describes the various peripherals on the developing kit with programming examples. Simple modules have been created for the developing board, which could be used to program complex project and easy aplications. On these modules are periphery as matrix keyboard, encoder, real time clock and circuit L293D for controling DC motor with PWM signal. The AVR Studio version 4.18 is described and used here as a programming software. This work should serve as a guide about ATMEL AVR ATmega series for beginning or advanced programmers. Examples of individual programs are a part of this work.
Description
Citation
NAVRÁTIL, P. Didaktická příručka pro vývojový kit s ATMEL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen) Ing. Juraj Gazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO