Praktická realizace symetrického stabilizovaného zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá návrhom stabilizovaného zdroja s možnosťou regulácie napätia na výstupe v rozsahu od 0 V do 30 V. Ten je navrhutý ako dva nezávislé regulovateľné napájacie zdroje, ktoré je možné spriahnuť a vytvoriť tak symetrický stabilizovaný zdroj. Popisovaný zdroj je opatrený elektronickou prúdovou poistkou na ochranu pripojeného zariadenia i samotného zdroja pred zničením. Súčasťou práce je aj simulácia navrhutého zapojenia pre teoretické overenie funkčnosti, návrh dosky plošných spojov, chladenia a prístrojovej skrinky a výsledky základných meraní na realizovanom zdroji.
This thesis deals with a stabilized power supply capable of maintaining the output voltage from 0 V to 30 V. It is suggested as two independent adjustable power supply that can interlock to create a symmetric stabilized source. The described source is provided with electronic fuse to protect the connected device and the source itself from destruction. Part of this work is the simulation suggested time diagram for theoretical verification of functionality, design of circuit boards, cooling and case and basic measurement results on the realized power supply.
Description
Citation
PEKAROVIČ, J. Praktická realizace symetrického stabilizovaného zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO