Automatizace obrábění hliníkových odlitků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem automatizované linky pro obrábění, odjehlení a montáž. V jednotlivých kapitolách je popsána stávající technologie výroby, návrh a výběr nového řešení a technicko – ekonomické zhodnocení, ve kterém jsou provedeny kapacitní a nákladové výpočty na provoz linky a jejich následné porovnání se stávající technologií. Ve výsledku je prokázáno, že návratnost investice do nové technologie je cca za jednu třetinu předpokládané životnosti linky.
The diploma work focuses on designing an automated machining, finishing and assembly line. Described in the chapters are the current technology of production, suggestions, the choice of a new solution and a technological-economical evaluation including capacitive and costs of running the production line and a comparison with the current technology. The result is proof that the return of the investment is roughly in one third.
Description
Citation
FILISTEIN, J. Automatizace obrábění hliníkových odlitků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (místopředseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Můžete popsat montáž závitových vložek? 2. Proč má nová technologie nižší výrobní kapacitu? 3. Řešil jste řezné podmínky pro frézovací operace? 4. Jak by jste ověřil přesnost polohování na zvolené frézce? 5. Co znamena 3-osé frézovací centrum? 7. Můžete popsat výběrové řízení? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO