Zdroje tepla pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou vykurovania budov s takmer nulovou spotrebou energie. Je rozdelená do troch častí. V prvej časti sa venuje definícii samotného pojmu a jej rôznym podobám v rámci krajín Európskej únie, pri čom najväčší dôraz kladie na Českú a Slovenskú republiku. V ďalšej časti práca sumarizuje rôzne typy systémov a zariadení, ktoré sa priamo či nepriamo podieľajú na udržovaní tepelného komfortu v interiéri budov. Následne posudzuje ich aplikovateľnosť na budovy s takmer nulovou spotrebou energie. Záverečná časť práce pozostáva z návrhu viacerých variantov vstupných parametrov pre zvolený modelový dom. Pre každý z variantov je navrhnutý vhodný zdroj tepla.
This bachelor's thesis deals with the topic of heat sources for nearly zero energy buildings. It is divided into three parts. The first part of the thesis describes the term „nearly zero energy buldings“ and its differences across European union and especially Czech and Slovak republic. The next part summarizes various types of systems and devices, which are directly or indirectly involved in maintaining interior thermal comfort. It also assesses their applicability to buildings with nearly zero energy consumption. The final part of the thesis consists of the design of several input parameters for the selected model house. A suitable heat source is suggested for each of the variants.
Description
Citation
ZÁBOVSKÝ, J. Zdroje tepla pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student zodpověděl obě otázky oponenta. Profesor Štětina se dotázal na spotřebu energie na ohřev TV při srovnání obyčejného domu a domu s téměř nulovou spotřebou. Docent Charvát se zeptal na definici budov s téměř nulovou spotřebou energie v podmínkách České republiky a na Slovensku. Docent Katolický se dotázal na porovnání jednotlivých zdrojů tepla pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Docent Jaroš se zeptal na účinnost kondenzačních kotlů. Dále docent Jaroš vytknul typografické a formální nedostatky v práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO